Ce Înseamnă Sistem Master Key sau cheie Unică?

Cheia unică, general master sau cheia universală

Cheia universală se referă la un sistem de închidere care este utilizat în întreaga clădire sau la un număr mare de uși. Acest sistem master, cunoscut și ca sistem cu cheie principală, cheie unică sau universală este utilizat pentru a oferi sau limita accesul în diferite zone încuiate dintr-un spațiu sau clădire.

Sistemele master key sunt compuse din butuci / cilindrii ușă, lacăte, yala, încuietori cutii poștale etc, iar la toate acestea există o cheie principală care permit deschiderea tuturor ușilor din locație.

Cheile principale secundare

Pe lângă cheia general master key, pot exista și submaster. O cheie universală formează o ierarhie tip arbore care poate forma grupe și subgrup de acces cu chei secundare.

Datorită naturii complexe a sistemului master key este necesară o planificare atentă a întregului sistem de butuci cu cheie unică.

Beneficiile sistemului Master Key sau cheie unică

Comoditate

Un sistem master key cu încuietori patentate asigură comoditatea prin lipsa folosirii unui număr mare de chei, dar și siguranța, deoarece majoritatea sistemelor de tip master sunt patentat, iar cheile nu se pot copia.

Oferă siguranța că anumite zone rămân restricționate, deoarece poate fi oferit acces doar anumitor persoane

Siguranță în caz de incendiu, deoarce o cheie master poate fi la adminstratorul clădirii, iar cu acea cheie se poate deschide ușa de unde a izbucnit incendiul, iar ușile de evacuare în caz de incendiu pot fi deschise pentru a fi evacuate toate persoanele.

Securitate Sporită

Un sistem cu cheie unică de siguranță oferă protecție la spargere sau deschiderea ușilor cu chei copiate. Acest lucru crește securitatea pentru toate persoanele implicate, iar anumite bunuri depozitate sau valori sunt în siguranță.

Shopping Cart