Chei Master: Răspunsuri la cele mai dese întrebări pe care ni le pun clienții

Am făcut o selecție cu cele mai des întâlnite întrebări primite de la clienți despre master key, butuci cu aceiași cheie, lacăte cu cheie identică și sisteme de închidere cu o singură cheie

Răspunsuri Cheie Master, Tipuri de Încuietori Master Key

Despre Sisteme Master Key

 Este un sistem care se produce dedicat pentru fiecare client și este format dintr-un set de mai multe încuietori care permit să fie deschise cu o singură cheie.  Cheia master poate deschide toate ușile cu cilindrii la un apartament, mai multe apartamente sau poate fi utilizat în clădiri de birouri.

Sistemele de tip master key permit controlul cheilor. Sunt ideale pentru proiecte precum școlile, unde există mai mulți utilizatori care au nevoie de acces în anumite zone, dar fiecare încuietoare individuală nu are propria cheie. De exemplu:

 • Directorul școlii deține cheia master și poate intra în toate încăperile din clădire.
 • Profesorul de engleză deține o cheie care va deschide toți cilindrii din blocul de engleză, dar niciun cilindru din alte blocuri. (cu excepția cazului în care se specifică altfel)
 • Profesorul de matematică deține o cheie care va deschide toți cilindrii din blocul de matematică, dar nu cilindrii din alte blocuri. (cu excepția cazului în care se specifică altfel)

Sistemele de chei master cu chei de grupă sunt ideale pentru proiecte precum căminele de îngrijire, unde există mai mulți utilizatori care au nevoie de acces în anumite zone, dar fiecare încuietoare individuală trebuie să aibă propria cheie.

De exemplu:

 • Managerul căminului de îngrijire deține cheia master și poate intra în toate camerele din ansamblu. 
 • Îngrijitorul care are grijă de rezidenții de la etajul 1 va deține o cheie care poate deschide toate ușile de la etajul 1 și nicăieri altundeva.
 • Personalul de curățenie deține o cheie care le permite accesul doar în zonele comune pe care trebuie să le curețe și nicăieri altundeva.
 • Personalul din bucătărie deține o cheie care le permite accesul în bucătărie și zonele de luat masa, dar nicăieri altundeva.
 • Rezidenții vor deține o cheie care deschide doar propria lor cameră și nicăieri altundeva.

Sistemele de chei master care includ cilindri comuni sunt ideale pentru proiecte precum HMO-uri.

De exemplu:

 • Proprietarul poate deține cheia master care poate fi utilizată pentru a accesa toți cilindrii din ansamblu.
 • Ușa principală va fi echipată cu un cilindru comun, permițând rezidenților să acceseze ușa principală din față sau orice zone comune care sunt de asemenea echipate cu un cilindru comun și propria lor ușă de dormitor DOAR, dar fără acces la dormitoarele altor ocupanți. Rețineți că cilindrii comuni sunt construiți având în minte comoditatea. Noi sfătuim împotriva cilindrilor comuni și recomandăm un sistem cu 2 chei, în care chiriașii vor avea o cheie pentru ușa de intrare și o cheie separată pentru dormitorul lor, deoarece acest lucru minimizează cantitatea de componente în mișcare din cilindrul principal de intrare și crește durata de viață a cilindrului.

Da, puteți combina tipuri de cilindrii. În gama noastră avem cilindrii Euro, jumătate de cilindru, lacăte, yale cutii poștale și orice alt tip de cilindru necesar. 

Da, cilindrii identici care au toți o singură cheie pot fi deschiși cu o cheie master. 

Da, putem avea mai multe grupe compuse din cilindrii și fiecare să aibă o cheie de grupă. Toate grupele pot fi operate de cheia master. 

Un exemplu ar fi o clădire cu mai multe etaje unde Managerul General deschide toate etajele, iar fiecare etaj să reprezinte o grupă unde avem Cheia de Grupă 1 care deschide etajul 1, Cheia de grupă 2 care deschide etajul 2 și tot așa. Cheia Master va deschide și etajul 1 și 2 și alte etaje dacă mai este cazul. 

În funcție de sistemul ales se pot face câteva mii de cilindrii sau câteva sute. Este foarte important ca atunci când realizați un sistem master key să aveți în vedere viitoarele locații în care doriți să-l implementați. 

În orice variante, sistemul poate acoperi și sediile cu 4-5000 de uși. 

Despre cilindrii uși/butuc ușă

Cilindrii comuni sunt folosiți pe scară largă pentru ușile principale. Acești cilindri permit operarea lor de către mai multe chei.

De exemplu, o casă mare a fost transformată în apartamente de tip ARBNB. Fiecare chiriaș are nevoie de o cheie pentru a opera propria lor cameră de dormit și intrarea principală (Cilindru Comun), dar niciun alt dormitor.

 • Cilindri cu profil Euro sau  Oval: Acestea sunt printre cele mai populare tipuri și sunt utilizate pe scară largă în sistemelor de încuietori moderne. Cilindrii cu profil Euro sunt mai comuni în Europa, în timp ce cilindrii cu profil oval sunt mai frecvenți în alte regiuni, cum ar fi Australia și Noua Zeelandă

desen cu butuci usa

 • Cilindri dubli: Acești cilindri permit blocarea sau deblocarea ușii de pe ambele părți folosind o cheie. Sunt ideali pentru uși care necesită control de acces din ambele părți.

 • Cilindri jumătate: Acești cilindri permit blocarea sau deblocarea ușii doar de pe o singură parte. Sunt adesea utilizați pentru uși unde controlul de acces nu este necesar pe ambele părți, cum ar fi ușile interioare ale unei locuințe.

 • Cilindri cu buton/fluture: Acești cilindri au un mecanism de buton pe o parte care permite blocarea ușii fără utilizarea unei chei. Aceasta este o opțiune populară pentru uși interioare, oferind un nivel suplimentar de conveniență.

 • Cilindri modulari: Acești cilindri oferă flexibilitate în schimbarea lungimii cilindrului pentru a se potrivi diferitelor grosimi ale ușilor, fără a fi nevoie de înlocuirea întregului cilindru.

 • Lacăte
 • Cilindrii pentru yale aplicate 
 • Yale pentru cutii poștale și dulapuri 

Cilindrul trebuie măsurat din margine până în centrul găurii șurubului pe ambele părți. Dimensiunile pot fi diferite. Există cilindrii centrați care au aceiași lungime pe ambele părți și cilindrii asimetrici care au lungimi diferite. 

desen despre cum se masoarea lungimea unui cilindru de usa

Întrebări Generale

La profilele standard, fără securitate se pot cumpăra chei brute. 

Însă, la butucii de ușă de securitate cu cheie necopiabilă, nu se pot comanda chei brute. Cheile se pot comanda suplimentar doar pe baza cardului direct la producător. 

Un cilindru profil standard/economic este o variantă mai ieftină care nu oferă și securitate la efracție. Este gândit pentru situații practice și pentru a nu se mai folosi multe chei. 

Un sistem patentat, antiefracție este un sistem complex antigăurire, antirupere, cheie necopiabilă care ofertă rezistență la efracție. 

Doar la profilul economic se pot copia chei în centrele specializate. 

Profilele de securitate nu pot fi copiata. Dublurile se comandă direct la firma producătoare pe baza cardului se securitate. 

 

Butucii de ușă antigăurire au la interior inserții de oțel care nu permit penetrarea corpului cu bormașina sau alte scule de găurit. Acești pini de oțel oferă o rezistență la spargere. 

Sistemul antirupere reprezintă o placă care este inserată în cilindru, iar când acesta este atacat, ruperea nu se face în zona camei ca să poate fi efectuată operațiunea de deschidere a ușii. Practic, în cazul în care cilindru se rupe, nu se poate intra în casă. 

Această funcție permite deschiderea ușii atunci când cheia este în ușă în interiorul casei, iar o altă persoană din casă/familie poate din exterior să deschidă ușa. Acest lucru este foarte util atunci când în casă se află persoane în vârsta sau copii și nu răspund la ușă. Ușa poate fi deschisă fără să fie necesară intervenția unui lăcătuș sau echipelor de deblocare. 

Adresă

Str. Paleologu nr. 1, Sector 2, București, România, 021882

Program:

Luni - Vineri - 8.00 - 17.00
Sâmbătă - 10.00 - 14.00 Duminică: Închis

Vă putem ajuta?
Phone icon
Sunați!
WhatsApp icon
Whatsapp
Scroll to Top